Van Lockdowns naar Lockdowns.

De laatste persconferentie heeft ons allemaal duidelijk gemaakt dat biljarten er voorlopig niet in zit. De KNBB heeft onlangs de nieuwsbrief van Januari gepubliceerd die bij dit bericht is gevoegd. Daarin staat duidelijk geschreven dat er dit seizoen geen wedstrijden meer worden gespeeld en ook andere zinvolle informatie. Lees het eens rustig door en u bent weer helemaal op de hoogte.

Als district Het Sticht willen wij graag weten of er verenigingen zijn die, als het weer mag natuurlijk, plannen hebben om wedstrijden/toernooien te organiseren. Wie weet kunnen wij hierbij helpen.

Voor nu wens ik u allen veel kracht toe om deze lastige tijd toch door te komen.

Frans Elbers, Voorzitter

Van de voorzitter

Wat een jaar was 2020. Onze sport die grotendeels heeft stil gelegen,  wie had dit kunnen denken. Een jaar waarin we een hele andere wereld te zien hebben gekregen. Mondkapjes zagen we voorheen  alleen in een ziekenhuis maar nu hebben we deze in elke jaszak zitten. De hele wereld staat op zijn kop en we mogen alleen maar hopen dat het snel beter wordt. Onzekere tijden dus en we moeten ons maar vasthouden aan de experts. Dat vaccin moet uitkomst gaan bieden, laten we het hopen! 

In onze sport zijn er veel mensen die in de gevoelige doelgroep vallen om besmet te raken en ook ziek zijn geworden. Ongetwijfeld zullen er ook leden zijn die ons zijn ontvallen. Ik heb er niet echt zicht op maar dat zal helaas het geval zijn. Een trieste constatering en ik wil alle nabestaande heel veel sterkte toewensen.

Kerst en oud en nieuw zijn normaliter de feestdagen van het jaar. Samen komen met familie en vrienden. Dit jaar moeten we dit in kleine kring doen en daarom is het des te belangrijk om elkaar niet te vergeten. Een kaartje, belletje of gewoon aan elkaar denken.

Hoe het met onze sport verder gaat is niet echt te zeggen. Volgens alle geleerden komt het goed en laten we ons daar maar aan vast houden. Natuurlijk is terug naar het normale doen en laten in de maatschappij iets waar we erg naar uitkijken. Helemaal terug naar het ‘normale’ zal niet het geval zijn maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. Gewoon weer zonder angst samen kunnen zijn is al heel wat. 

Ondanks deze onzekere tijd wil ik u allen goede kerstdagen wensen met veel warmte in welke vorm dan ook. Laten we hopen en er samen aan werken dat 2021 een veel beter jaar zal worden.

Bestuur ‘t Sticht

De op 3 november aangekondigde maatregelen van de overheid betekenen dat alle wedstrijden (individueel en in teamverband) van alle secties worden opgeschort tot tenminste 1 januari 2021.

Besluiten competities en wedstrijden per sectie; update 5 november op de website van de KNBB.