Beste biljartvrienden en vriendinnen,

Het heeft er alle schijn van dat we onze geliefde sport weer in wedstrijdvorm mogen uitoefenen. Na
een hele lange tijd lijkt het er op dat Nederland bijna weer naar het oude normaal gaat.
Voor vele van ons is het een moeilijke tijd geweest. Voor ons zelf en ook in de directe omgeving heeft
iedereen wel te maken gehad met dat vervelende virus. Ik hoop dat we allemaal dit, in welke vorm
dan ook, een plaats hebben kunnen geven.

Vandaag aangekondigd: de voorgenomen versoepelingen per 19 mei zijn definitief!

Op de persconferentie van 11 mei heeft Premier Rutte versoepelingen in stap 2 aangekondigd. Met dit keer ook wat ruimte voor binnensport. Het was dus geen zekerheid dat dit zou gaan gebeuren. Er was sprake van een extra meetmoment, namelijk maandag 17 mei. Zouden de cijfers op dat moment toch niet goed genoeg zijn, dan zou deze stap 2 van de versoepelingen voorlopig toch nog niet doorgaan.

En, gelukkig: de cijfers waren inderdaad goed genoeg - en derhalve is op maandag 17 mei inderdaad besloten dat per 19 mei versoepelingen zullen plaatsvinden.

Na lange tijd mogen op 19 mei ook de binnensportlocaties, waaronder sporthallen, sportscholen en zwembaden, weer open, met maximaal dertig personen per ruimte. Personen vanaf 18 jaar mogen hierbij in groepen van maximaal twee personen sporten, op anderhalve meter afstand. Groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Er mogen geen wedstrijden worden gehouden, de kleedkamers en horeca blijven gesloten en publiek is niet welkom.

Volledige artikel op de knbb website: Binnensport per 19 mei weer open

 

Deze week kwam bij het bestuur het bericht binnen dat Leo van Gardingen is overleden.

Leo is 91 jaar geworden en was 75 jaar samen met zijn vrouw Annie.

Leo was een zeer bekend persoon in de biljartwereld. Hij kon zelf, tot op hoge leeftijd, een zeer respectabel potje driebanden spelen.

Naast het spelen van partijen is hij ook jarenlang een zeer correct arbiter geweest en verzorgde hij de toen nog maandelijkse biljartboekjes via zijn drukkerij.

Ook heeft hij diverse bestuursfuncties bekleed en was hij destijds een van de oprichters van Biljartvereniging Royal ’83.

Door zijn grote inzet voor de biljartsport was hij erelid van Het Sticht en Bondsridder van de KNBB.

 

We verliezen in Leo een correct biljarter die echte liefde voor onze sport had.

Rust zacht Leo.

 

Voor de gegevens van zijn uitvaart verwijs ik naar de kaart.

Rouwkaart Leo van Gardingen

Hier een aantal links naar relevante informatie betreffende maatregelen in het kader van het COVID-19 virus in relatie tot onze biljartensport:

KNBB Overzicht - https://www.knbb.nl/coronavirus

KNBB Protocol Wedstrijden i.v.m. Corona, versie 14 juli 2020 (PDF)

Sport en Gemeenten - Aanvullende informatie "Horeca sporten" (PDF)

Het PK seizoen 2020 – 2021 mag weer beginnen.

Onderwerpen:

  • Corona
  • Biljartprof
  • Statuten, rechten en plichten
  • Augustus: Facturatiemaand!
  • Het 9e landelijk Parkinson Biljarttoernooi
  • Nieuwe naamgever Topteam Eredivisie gezocht

Lees de hele nieuwsbrief online via www.carambole.nl (PDF)

Bekijk alle nieuwsbrieven via: https://www.carambole.nl/organisatie/nieuwsbrieven

Logo De BiljartBallen

 

In de meeste biljartlokaties vind je 'm - De Biljartballen, een papieren uitgave met het laatste nieuws, zowel nationaal als regionaal. Vaak met verslagen over Districts-, Gewestelijke-, of Nationale finales waar een speler uit ons District aan me gedaan heeft.

De papieren uitgave die bijna iedereen wel kent heeft ook een didtaal zusje.  Het is dezelfde krant, maar dan als een PDF.  Die kun je dan thuis of onderweg op je gemak lezen op je computer of smartphone.  We proberen daar waar mogelijk in het PK en Competie-archief een verwijzing op te nemen als er een gerelateerd artikel is geplaatst.

Het meest actuele nieuws en de laatste uitgave vind je op https://www.debiljartballen.nl/.

De Biljatballen - Uitgave Jun/Jul 2020

Dankzij fotograaf Dirk Acx is er een archief met alle digitale uitgaven vanaf 2009: https://billiardsphoto.com/DB/De_Ballen_Archief/

Van harte welkom op de nieuwe website van het district KNBB ’t Sticht.

Een geheel nieuwe website ingericht naar de huidige tijd gemaakt door een stel fanatieke biljarters met vaardigheden die ik niet wist.  Leo Walbeek, Anton Brouwer en Marc du Bois hebben samen met Hans Vijfschaft een mooi stuk werk afgeleverd.

Eigenlijk is het een soort transfer geworden. Hans Vijfschaft heeft zijn carrière beëindigd en er zijn liefst drie voor in de plaats gekomen.  Dit kan je eigenlijk best opvatten hoe belangrijk Hans Vijfschaft is geweest voor ons district.  Vele jaren heeft hij ons voorzien van goede actuele informatie, ditjes en datjes wat onze sport zo leuk maakt.

We zijn Hans veel dank verschuldigd en zullen hem in het zonnetje zetten op onze jaarvergadering op 29 augustus aanstaande  in Ankeveen.

Als voorzitter heb ik op mij genomen om namens het bestuur de omzetting van de website in goede banen te leiden.  Dat heb ik geweten.  We zijn begonnen om in een groeps-app met elkaar te overleggen en vervolgens, heel gastvrij, een paar keer bij Anton bij elkaar gekomen.  Ik heb in die periode woorden voorbij horen schieten waar ik nooit van gehoord had.  Gelukkig hebben de mannen mij in Jip en Janneke taal elke keer goed bijgepraat en veel uitgelegd.  Zo zie je maar, ieder zijn vak.  Dat wij heel blij mogen zijn met leden die een grote stap meer willen doen voor de sport is prachtig.  Uiterst zorgvuldig, goede afstemming met Hans Vijfschaft heeft een mooi resultaat opgeleverd.

Compleet is de site volgens de mannen nog niet. Er zijn nog aanvullingen en verbeteringen aanstaande.  Zo zal de site actueel en verfrissend blijven werken.

Een mooie nieuwe site in een tijd die niet makkelijk en nog onzeker is.  We mogen weer biljarten maar moeten goed op ons zelf en op elkaar blijven passen.  Niet alleen in onze sport maar ook in het dagelijks leven.  Laten we hopen dat we met elkaar deze moeilijke tijd snel achter ons kunnen laten.

Ik wil u uitnodigen een kijkje te nemen bij de diverse onderdelen.  Mocht u dingen tegenkomen die u anders wil zien of een verbeterpunt ontdekken schroom dan niet dit kenbaar te maken via de mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .

 

Met sportieve groet,

Frans Elbers, voorzitter.