Inschrijfformulier Teams 2024-2025 (xlsx) - Avondcompetitie en Dagcompetitie

Dick Simonides

Overlijden van Dick Simonides

Afgelopen vrijdag 7 juni 2024 is onze wedstrijdleider Dick Simonides plotseling overleden. Dit is voor zijn naaste familie en voor ons als zijn biljartvrienden en vriendinnen een grote schok.

Dick zal zaterdag 15 juni in besloten kring worden gecremeerd.

Na de crematie is er gelegenheid om de familie te condoleren en bij elkaar te zijn van 16.00 tot 18.00 uur in zijn vertrouwde biljartzaal van HBV de Bun.

Adres is IJsselmeerstraat 3b in Huizen op de eerste verdieping.

Voor het eventueel afleveren van bloemen kunt u dit doen bij:
De Groot Uitvaart
Havenstraat 23-25
1271 AB in Huizen

Vanmiddag is Frans voor zijn inzet bij de oranjevereniging, zijn voorzitterschap bij De Bun en ons district benoemd tot lid van orde van Oranje Nassau. In het bijzijn van een aantal  andere bestuursleden van deze verenigingen en ons district heeft hij in het gemeentehuis van Huizen uit handen van de burgemeester de oorkonde en het bijhorende lintje ontvangen.

Lintjesregen 2024 in Huizen | Gemeente Huizen

Kampioen B1, Apollo 1, Marius de Nijs Adrie Verhoef en Jan van Daalen. Bloemen van de Bun 1 de kampioen van vorig jaar.

Ik heb Kees leren kennen als speler bij De Krim in Driebergen maar ook als CEB arbiter. Later leerde ik Kees kennen als docent bij de arbiters cursus. Kees heeft Adrie en mij ook opgeleid tot arbiter 2 (voormalig district arbiter) samen met André van Hattum.

Sinds 1986 is Kees bondsdocent arbitrage geweest voor de KNBB en na bijna 40 jaar heeft kees besloten om te stoppen als docent arbitrage. Hij heeft een hoop veranderingen meegemaakt, die zoals hij zelf zegt hem niet altijd goed lagen. Kees heeft in het begin vooral de trainingen met Frits van Maurik gegeven. Kees heeft verschillende functies gehad in het district, waaronder jeugdbegeleider zowel dij biljartvereniging De Krim als bij Noord Brabant. Kees heeft ruim 30 jaar in de straf commissie gezeten. Dat is samengevoegd en naderhand opgegeven. Kees heeft nu besloten om te stoppen als docent arbitrage. Kees zegt zelf dat hij 2 hele goede opvolgers heeft waaronder Wiebe Stitselaar en (door hemzelf opgeleid) André van Hattum die nu op het niveau zit waar Kees is gestopt. André is nu ook CEB arbiter.

We vinden het ontzettend jammer dat Kees stopt als docent maar begrijpen het uiteraard wel.

We willen Kees dan ook ontzettend bedanken voor de jarenlange inzet voor het district en de afgelopen arbiters cursussen die hij nog heeft gegeven.

Anita Jongeling-Koopman

Kees in actie als arbiter

Zaterdag 10 februari gaven de dames van Stichting Pro Female Billiards een zeer geslaagde clinic libre en driebanden in biljartcentrum De Haven.

In twee sessies en groepjes per tafel werden bij libre op de kleine tafel (Mirjam Pruim-Emmens en Daisy Werdekker) en driebanden op de grote tafel  (Therese Klompenhouwer en Karina Jetten) diverse stootbeelden en bijbehorende mogelijke oplossingen doorgenomen met de 20 deelnemers.

Artikelen in de Gooi- en Eemlander (abonnement vereist)

Leren van de vrouwelijke wereldtop driebanden. ’Het wordt gezien als ouwelullen sport, maar vrouwen kunnen het ook’

Niemand die ’The Queen’ herkent in Blaricum. In Zuid-Korea scoren fans graag een selfie met Therèse

STICHTING PRO FEMALE BILLIARDS

Stichting PRO Female Billiards is één van de leukste stichtingen in Nederland. PRO staat immers voor Progressive, Revolutionary, Open minded.

https://www.pro-femalebilliards.com/

PK Driebanden Klein 1e klasse 2023-2024 Uitnodiging NK

Vrijdag         26 januari    2 ronden      aanvang 19.00 uur

Zaterdag      27 januari    3 ronden      aanvang 11.00 uur

Zondag         28 januari    2 ronden      aanvang 12.00 uur

Gebouw De Baat, IJsselmeerstraat 3b Huizen 1e etage, lift aanwezig.

Acht spelers uit heel Nederland gaan proberen kampioen te worden.

Liefhebber of zomaar kennismaken met deze mooie wedstrijden?

Kom gezellig kijken en genieten de toegang is gratis.

Welkom!!

Met dank aan de Lotto wordt op zondagmiddag 21 januari 2024 tussen 15:30 en 17:30 de finale van de KNBB Jumbo Masters Driebanden LIVE uitgezonden op RTL7.

Voor het eerst in zeer lange tijd een groot biljartevenement live op een open tv-kanaal, voor iedereen toegankelijk – dat is een unicum.

De week ervoor, zondagmiddag 14 januari 2024 tussen 16:00 en 18:00, is ook de finale van het Jumbo NK Pool, de discipline NK 9-ball, LIVE op RTL 7.

Alles met live commentaar en analyses door deskundigen.

AAN:

Wedstrijdleiders van verenigingen Het Sticht.
Wedstrijdleiders competitie Het Sticht.
Wedstrijdleiders PK Het Sticht.

Geachte heren,

Hierbij nodig ik u uit voor de wedstrijdleidervergadering op zaterdag 10 februari 2024, welke wordt gehouden in
Wijkcentrum ’t Schuurtje Zwanenkamp 1301 3607 NZ Maarssenbroek, aanvang 11.00 uur.

Het jaar 2023 is alweer bijna ten einde. Een jaar waar iedereen weer veel lief en leed hebben meegemaakt. Wat we veel doen binnen ons district is ons bezighouden op het groene en soms blauwe laken. Het blijft wat mij betreft nog steeds een uitdagende sport die bijna nooit voorspelbaar afloopt. Net wanneer je denkt de vorm te pakken te hebben zijn er plots partijen waarvan je meer had verwacht. Dat die wedstrijden door vele mensen voor en achter de schermen in goede banen worden geleid is ook geen geheim. Dat we daar te weinig bij stil staan is zeker een gegeven. Niet alleen bestuurders maar zeker de vele vrijwilligers steken hier vele uren in. Wedstrijdleiders, tellers, schrijvers en ook in de keuken en achter de bar moet alles geregeld zijn. Mooi dat we dat met vele mensen doen om onze sport uit te kunnen oefenen.

Het bestuur van ’t Sticht probeert alles op hoofdlijnen goed te regelen en jullie goed te informeren. Vaak zijn we overgeleverd aan beslissingen van de KNBB en daar hebben we niet altijd invloed op. We hopen op begrip als er een beslissing is die niet in u denkwijze past. We zullen het er mee moeten doen en ook de KNBB kan het niet iedereen naar de zin maken.

Namens het bestuur van ’t Sticht wil ik u allemaal bedanken voor u inzet in welke vorm dan ook. Zonder u kunnen we gewoon niet en we hopen dat iedereen ook in het nieuwe jaar haar of zijn beste beentje voor wil inzetten. Aan ons zal het niet liggen.

We wensen u allemaal hele goede feestdagen en we hopen elkaar ook in het nieuwe jaar weer ergens te begroeten.

Namens het bestuur van ’t Sticht,

Frans Elbers voorzitter.