Jan kippersluis overleden

Donderdag 18 november kreeg ik het bericht dat Jan Kippersluis is overleden.

In onze biljart wereld komen we diverse mensen tegen en met sommige heb je wat meer een band dan met een ander. Met Jan had ik en met mij vele andere een goede band. Altijd belangstellend, humor maar ook serieus en met een eigen uitgesproken mening. Ik hou van dat soort mensen.

Bij Jan was het nooit saai. Hij speelde zijn spelletje, dronk veel Perrier (water) en ging na het biljarten onmiddellijk aan een tafeltje kaarten. Vele jaren zat hij bij De Viersprong om voor de vereniging Badhuis vele dingen te regelen. Als voorzitter heeft hij heel veel jaren gefungeerd. Bij finales altijd een pakkende speech bij de prijsuitreiking waar hij precies vertelde hoe hij het beleefd had.  Niet alleen zoete broodjes maar ook als een speler ondermaats had gespeeld vertelde hij dat ook zonder blikken of blozen, recht uit zijn hart.

Bij die PK finales was de prijzentafel altijd goed gevuld bij het Badhuis. Mede door de onovertroffen rollade met een uitzonderlijk gewicht beschikbaar gesteld door Jan, keurig in een tasje met de bedrijfsnaam erop. Ik heb er een paar mogen ontvangen en opgegeten, ze waren heerlijk!

Met Jan verliezen we een markant persoon. De laatste paar jaar, na het verlies van zijn vrouw, ging zijn gezondheid wat achteruit. Volgens mij af en toe wat eenzaam ondanks  dat zijn kinderen goed op hem hebben gepast. Zo gaat het in het leven.

Ik hoop dat Jan rust in vrede en wil hem bedanken voor heel veel mooie jaren.

Frans Elbers, voorzitter Het Sticht.